Centar Format dovodi vrhunske arhitekte kao voditelje seminara u drvnoj industriji

Sarajevo, 06. i 07. maj 2014. – Izuzetno nam je zadovoljstvo predstaviti vam suradnju Ambasade R. Italije u Bosni i Hercegovini, ITA – italijanske agencije za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih firmi, Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Centra za specijalističke edukacije „Format“, koja će formalno biti obilježena po prvi put u Sarajevu, 07.05.2014. god.

Ovom prilikom, predstavljaju se brojne noviteti u drvnoj industriji, a najbolji način za to, upravo će biti predavanje vrhunskog arhitekte i product designera, gosp. Maria Mazzera, koji će posjetiti BiH i održati seminar na temu „Italijanski dizajn u drvnoj industriji“.

S obzirom na činjenicu da jako veliki broj mladih studenata sa arhitekture i sa Akademije likovnih umjetnosti sve više i više prepoznaje značaj dizajna i značaj samog opredjeljenja za zanimanje „dizajner“, u brojnim industrijama, slobodni smo reći da predavanje vrhunskog svjetskog stručnjaka u ovom polju, sigurno može proširiti vidike i mlađoj populaciji. Upravo zbog toga, g. Mazzer će prvog dana svog posjeta održati prezentaciju za studente na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

Kako centar „Format“, koji je dio Programa PrilikaPlus koji finansira SDC (Švicarska razvojna agencija) već drugu godinu zaredom ima uspješnu suradnju sa Arhitektonskim fakultetom u Sarajevu, vjerujemo da posjeta g. Mazzera izazvati veliku pozornost studenata, i naravno posjećenost njegovu predavanju.

Sljedeći dan posjete g. Mazzera, rezerviran je za predavanje uzvanicama iz privrede, prvenstveno iz drvne industrije, ali i uvaženim profesorima sa arhitekture i likovne akademije, koji su posvećeni temi dizajna, a sve će se odvijati u Hotelu Evropa, 07. maja, sa početkom u 9:30 sati.

Predavanje gosp. Mazzera odnosit će se na slijede će cjeline:
– priprema proizvoda od punog drveta za finalnu obradu
– nove metode površinske obrade namještaja – korištenje furnira
– vrijednost “detalja” u proizvodima Made in Italy i noviteti u italijanskom dizajnu u proizvodnji namještaja, sa naglaskom na tapacirani sjedeći program.

Više informacija o predavaču možete naći na www.mariomazzer.it.

Za više informacija o predavanju, kontaktirajte nas na e-mail adresi: sarajevo@ice.it ili na broj telefona 033 201 261.

Ovaj događaj je ostvaren uz saradnju sa “FederlegnoArredo” i Centrom za specijalističke edukacije “Format”.

Zoran Vuković, dipl.inž.maš. – koordinator WMTA centra