Centar WMTA Srbac uvodi nove programe osposobljavanja u drvnom sektoru

U službenim glasnicima Republike Srpske broj 017 i 018 iz 2014. godine, i na web sajtu Zavoda za obrazovanje odraslih, u martu ove godine zvanično su objavljena 4 programa za osposobljavanje u drvnom sektoru.I to:

  • stolar za izradu namještaja,
  • lakirer,
  • tapetar,
  • CNC operater.

Programe su izradili predstavnici Centra za stručno obrazovanje odraslih WMTA Srbac u saradnji sa stručnim saradnicima Interfob Consulting Banja Luka uz podršku projekta Prilika Plus, Švicarske razvojne agencije SDC i RARS-a Republičke razvojne agencije R.S.

Predstavnik Interfob-a, Gdin Zoran Vuković, je u Sarajevu 27.02.2014 godine potpisao ugovor u okviru YEP projekta o finansiranju projekta “Lakše do posla u drvnom i metalskom sektoru u BiH„.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju je potpisivanjem ugovora 27.02.2014. sa 11 nevladinih organizacija pokrenuo niz lokalnih inicijativa ukupne vrijednosti 388.000 KM kojima će se u narednih godinu dana obezbijediti zapošljavanje najmanje 120 mladih osoba širom BIH. Ugovorima o saradnji definisano je i da 700 mladih bude uključeno u razne vidove obuka i aktivnosti koje će im pomoći da pronađu posao.

Saznajte više o aktivnostima centra WMTA Srbac ovdje.
Zoran Vuković, dipl.inž.maš. – koordinator WMTA centra