GastroID, Sarajevo

Centar za obuku odraslih i mladih osoba u turizmu i ugostiteljstvu “GastroID” je osnovan krajem 2012. godine, a početkom 2014. godine vrata centra su otvorena zainteresovanim polaznicima. Osnivanje Centra, kojim upravlja preduzeće ToFi, podržao je program PrilikaPlus. 

GastroID

ToFi se bavi prodajom i servisom profesionalne kuhinjske opreme i vešeraja, te je zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva dobila povjerenje da sudjeluje u projektu i vodi centar.

Edukacijski centar “GastroID” nudi programe obuke odraslih i mladih za zanimanja kuhara, konobara, slastičara, barmena, recepcionera, hotelskog menadžera, restorantskog menadžera i sobarice. Od mjeseca februara 2014. godine počele su prve edukacije za kuhara, slastičara i konobara.

Cilj centra je ponuditi specijalističke edukacijske programa kojima bi se riješili problemi poslodavaca unutar turizma i ugostiteljstva, te ujedno razvila nova znanja i vještine kod pojedinaca. Program se bazira na praktičnoj, ali i teoretskoj nastavi kod različitih poslodavaca. Krajnji cilj je unaprijediti i podignuti kvalitet svih usluga koje se nude u turizmu i ugostiteljstvu, te tako učiniti Bosnu i Hercegovinu privlačnom turističkom destinacijom.

Vizija našeg Centra je postaviti najveće standarde poslodavcima u oblasti turizma i ugostiteljstva kada je obuka radnog kadra u pitanju, te staviti naglasak na stvarne potrebe ove oblasti.

Prednosti našeg centra su:

  • Edukatori s potrebnim stručnim znanjem i dugogodišnjim iskustvom;
  • Povezanost s poslodavcima iz oblasti turizma i ugostiteljstva;
  • Dobra suradnja s domaćim i inostranim partnerima edukacijskog centra;
  • Prihvatljive cijene programa;
  • Poznavanje trendova i stvarnih potreba tržišta;
  • Primjena novih tehnologija.
  • Centar je namijenjen svima koji su spremni svoje znanje i vještine unaprijediti u cilju stjecanja veće konkurentnosti na tržištu rada, te u budućnosti postati jedan od vrhunskih stručnjaka u Bosni i Hercegovini i šire.

Dobro nam došli!

Kontakt:

GastroID – Centar za obuku u kulinarstvu i ugostiteljstvu
Krivoglavci bb
71 320 Vogošća
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 555 100
Mob: +387 61 229 037
Fax: +387 33 205 855
E-mail: elvirtoholj(at)gastroid.ba
Web: www.gastroid.ba