Industrija namještaja i prerade drveta dobila nove stručnjake

Razvojna agencija za razvoj MSP – program PrilikaPlus sa projektom “Praktična nastava na radnom mjestu” na sajmu Ekobis 2017
September 17, 2017

U Banjaluci su u petak 15.09.2017.godine u hotelu Jelena, dodjeljene diplome drugog ciklusa naprednog certifikovanog studija „Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta“.

Ova ceremonija okupila je dvije generacije polaznika, predstavnike Prilike Plus, programa za obrazovanje koji podržava švajcarska Vlada, predstavnike Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) kao i predstavnike švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

David Kramer, predstavnik švajcarske agencije za razvoj i saradnju, je istakao zadovoljstvo projektom kao jednim od ulaganja Vlade Švajcarske koje će povećati kompetentnost i unaprijediti zapošljivost đaka, studenata, nezaposlenih i produktivnost zaposlenih.

Kako bi adekvatno odgovorili zahtjevima i trendovima industrije, te kontinuirano razvijali vlastitu profesiju, polaznici su bili u prilici da prođu obuku i slušaju niz predavanja čija je svrha uvođenje sistemskih rješenja kao i iniciranje promjena, a sve u cilju razvoja kompetencija potrebnih za održivi rast privrede.

Rukovodilac programa Prilike Plus, Emir Dervišević, istakao je potencijal drvne industrije u Bosni i Hercegovini i značaj obuke polaznika koji treba dalje da nastave put razvoja ove grane industrije.

Polaznici dolaze iz renomiranih BiH kompanija i kompanija iz susjednih zemalja: MS Wood, Standard AD Prnjavor, Standard Furniture Serbia, Megadrvo, Prevent Home, Stilles Sogal, Doding Podgorica, Steco Centar, Agroflora, Gavranovic, Imako, te obrazovnih institucija Internacionalni Univerzitet u Sarajevu i Targer.

Praktično orjentisana obuka, koja je prethodila ceremoniji dodjele diploma, između ostalog, imala je za cilj pomirenje razlika između top menadžmeta i operativne radne snage, te bolje povezivanje i razumijevanje između različitih odjeljenja unutar kompanija. Predavanja su bila namjenjena top i srednjem menadžmentu u industriji namještaja.

U ime Univerziteta primjenjenih nauka u Bernu, koji je nosilac edukacije, polaznicima je diplome uručila projekt menadžer Emilie Demaurex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Newsletter

Želite da Vam šaljemo informacije o našim aktivnostima? Prijavite se.

0 0