INTERA – Tehnološki park, Mostar

INTERA Tehnološki Park (TP) Mostar kao neprofitna i nevladina organizacija, nastala s ciljem poticanja, podržavanja i promocije razvojnih, tehnoloških i inovativnih projekata, te doprinosa podizanju kvalitete i konkurentnosti radne snage u Hercegovini i BiH općenito.

logo_intera

Glavne aktivnosti INTERA TP-a, čije pokretanje je podržala Vlada Švajcarske kroz rad programa PrilikaPlus, su:

1Poslovni inkubator za promociju i podršku razvoju poduzetništva namijenjen mladim poduzetnicima i start-up poduzećima. Glavni zadatak je olakšati i ubrzati nastanak i rast novih mladih poduzeća te njihov izlazak na strana tržišta, ali i ‘udomiti’ postojeća, već afirmirana tehnološki orijentirana poduzeća kako bi se postigao sinergetski efekt integriranog poslovnog okruženja.
2. Obuke i edukacije u tri segmenta:
a) suvremena tehnologija obrade metala na CNC strojevima (eng. Computer Numeric Control) za rukovatelje i programere CNC strojeva, te korisnike CAD (eng. Computer Aided Design) softverskih alata u strojarskoj branši. U protekle 2 godine je organizirano 5 ciklusa obuke kroz koje je prošlo preko 100 polaznika. Značajan broj polaznika nakon završene obuke pronašao je zaposlenje u ovoj struci.
b) program prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora. Kroz ovaj program je do sada prošlo preko 250 studenata, od čega je više od 30% dobilo priliku za zaposlenje.
c) unapređenje poslovnih i menadžerskih vještina svih onih koji su spremni uložiti u vlastiti razvoj. Ideja je na jednom mjestu pružati zanimljive i korisne edukacije iz raznih poslovnih područja kako bi pomogli poduzećima i pojedincima u povećanju njihovih poslovnih kompetencija.
3. Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća i djelatnosti. U tu svrhu, uspostavljen je Poslovni Izlog Hercegovine tj. stalna postavka izvoznih proizvoda iz Hercegovine.
4. Poslovni prostori – uredi i dvorane – vrhunska infrastruktura i moderan ambijent koji žele žele biti dio profesionalnog poslovnog okruženja ili organiziraju poslovni sastanak, edukaciju ili seminar.
5. Centar za tehničku kulturu, poseban projekt INTERA TP-a, više na www.ctk.ba.

Kontakt:

INTERA – Tehnološki park
Bišće polje bb
8000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 327 972
Fax: +387 36 327 972
E-mail: info(at)intera.ba
Web: www.intera.ba