Centri za obuku

Format - Sarajevo

Centar za specijalističke edukacije – Format je centar za neformalno obrazovanje odraslih osoba. Osnovan je u oktobru 2012. godine. Iniciran je od strane Ećo Company a rad Centra podržala je i Vlada Švicarske u okviru aktivnosti programa PrilikaPlus kojeg provodi Republička agencija za mala i srednja preduzeća (RARS).

GastroID – Sarajevo, Konjic

GastroID – Sarajevo, Konjic -Centar za obuku odraslih i mladih osoba u turizmu i ugostiteljstvu “GastroID” je osnovan krajem 2012. godine, a početkom 2014. godine vrata centra su otvorena zainteresovanim polaznicima. Osnivanje Centra, kojim upravlja preduzeće ToFi, podržao je program PrilikaPlus.

INTERA – Tehnološki park, Mostar

INTERA Tehnološki Park (TP) Mostar kao neprofitna i nevladina organizacija, nastala je s ciljem poticanja, podržavanja i promocije razvojnih, tehnoloških i inovativnih projekata, te doprinosa podizanju kvaliteta i konkurentnosti radne snage u Hercegovini i BiH uopšteno.

Miral, Velika Kladuša

Inicijator projekta, kompanija Miral d.o.o., jedna je od lidera u kategoriji proizvodnje ALU i PVC stolarije u Bosni i Hercegovini. Kompanija svoju proizvodnju bazira na savremenoj tehnologiju u vidu CNC mašina preko kojih se upravlja proizvodnim procesima.

Poljoprivredna škola, Banja Luka

Ogledni centar za obrazovanje odraslih u proizvodnji i preradi hrane – Poljoprivredna škola Banjaluka, jeste mjesto gdje su dobrodošli svi koji vide budućnost u sticanju vještina u području poljoprivrede i voćarstva.

U saradnji sa Poljoprivrednim institutom i Agronomskim fakultetom, Poljoprivredna škola Banjaluka pokrenula je inicijativu za uspostavu Oglednog centra za obrazovanje odraslih. 

Sanino – Prnjavor, Derventa

Fabrika obuće SANINO d.o.o. Derventa je osnovana 1999.-te godine, te već 2000.-te godine kvalitet rada i profesionalnost Sanino centra privlače pažnju Adidas-a, koji prihvata ponudu Sanina za probnu proizvodnju gornjih dijelova obuće kopački. Na osnovu ovog, probnog posla, Sanino ulazi u partnerski odnos sa Adidas-om i, iz godine u godinu, povećava obim proizvodnje gornjih dijelova kopački. 2003. godine, nakon proizvedenih milion pari gornjih dijelova kopački, Adidas dodjeljuje Saninu svoje najveće priznanje – zlatnu kopačku.

Specijalist, Sarajevo

Ideju za osnivanje Centra za obuku za završne radove u građevini “Specijalist” je razvila kompanija JUB u Bosni i Hercegovini.

JUB kompanija je jedna od najstarijih kompanija za proizvodnju boja i materijala za završne radove u građevinarstvu u regiji, koja proizvodi boje već više od 130 godina. Proizvodi koji proizvodi JUB predstavljaju vrhunac kvaliteta u kategoriji. Svi proizvodi su proizvedeni sa ciljem zaštite okoline i zdravlja čovjeka.

Takt akademija - Sarajevo, Visoko

U okviru aktivnosti programa PrilikaPlus kojeg podržava Vlada Švajcarske a provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS), Fondacija Hastor je, u saradnji sa vodećim kompanijama iz automobilske industrije u Bosni i Hercegovini, pokrenula program obuka pod nazivom Takt akademija.

WMTA - Srbac

WMTA, Srbac – Centar za stručno obrazovanje odraslih je centar za neformalno praktično obrazovanje odraslih u drvnom i metalskom sektoru na području šire regije opštine Srbac, kao i ostalih opština u Bosni i Hercegovini. Rad centra se fokusira na praktičnu i verifikovanu obuku postojećih, nezaposlenih i budućih radnika u drvnom i metalskom sektoru. Svi programi stručnih obuka su razvijeni prema DACUM metodologiji, koja je definisana od strane projekta “PrilikaPlus” a koja je prilagođena potrebama i zahtjevima za deficitarnim kadrom u drvnom i metalskom sektoru na području cijele BiH.
Newsletter

Želite da Vam šaljemo informacije o našim aktivnostima? Prijavite se.

0 0