Poljoprivredna škola, Banja Luka

Ogledni centar za obrazovanje odraslih u proizvodnji i preradi hrane – Poljoprivredna škola Banjaluka, jeste mjesto gdje su dobrodošli svi koji vide budućnost u sticanju vještina u području poljoprivrede i voćarstva.

U saradnji sa Poljoprivrednim institutom i Agronomskim fakultetom, Poljoprivredna škola Banjaluka pokrenula je inicijativu za uspostavu Oglednog centra za obrazovanje odraslih. Centar, čije osnivanje je podržala Vlada Švajcarske u okviru aktivnosti programa PrilikaPlus, preuzeo je ulogu organizacije obuke odraslih, koja se provodi na vlastitim poljoprivrednim površinama i novim plastenicima postavljenim u svrhu obuke. Polaznici imaju priliku da se sami okušaju i praktično prođu kroz kompletnu obuku. Kroz ovo partnerstvo, Centar osigurava materijalne i ljudske resurse za cjelogodišnje funkcionisanje.

Poljoprivredna škola je više od 10 godina aktivan učesnik programa za reformu srednjeg stručnog obrazovanja, te su obuke u ovom Centru definitivno budućnost Bosne i Hercegovine. U tom periodu, stručni tim škole razvio je novi nastavni plan i program sa modularnim pristupom. Školske ogledno-proizvodne parcele pokrivaju 70ha zemljišta, od toga 10ha voćnjaka, 0,5ha zaštićenog prostora, te uključuje pčelinjak i glistenjak.

Edukativni Centar očekuje verifikaciju NPP za obuku kandidata od strane Agencije za obrazovanje odraslih, čime bi omogućili svima koji se odluče da se obučavaju u ovom području certifikate koji su ulaznica za mnoge buduće prilike zapošljavanja.

Obuke vode stručnjaci u ovom području sa višegodišnjim iskustvom. Voditelji obuka su: Zorica Vuković dipl. ing. agronomije, Bogdana Knežević dipl. ing. agronomije. Menadžeri: Bojan Bakal ing. prehrambene tehnologije i Aleksandar Micic prof. fizičkog vaspitanja i sporta.
Obuke u našem Centru su vremenski prilagođene svima, te nude kvalitetnu obuku o kojoj možete dobiti sve informacije ukoliko nas kontaktirate.
Dobro nam došli!

Kontakt:
Poljoprivredna škola Banja Luka
Knjaza Miloša 9
78 000 Banja Luka
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 51 303 576
Fax: +387 51 329 521
E-mail: poljdir@gmail.com
Web: www.poljskolabl.rs.ba

Newsletter

Želite da Vam šaljemo informacije o našim aktivnostima? Prijavite se.

0 0