Sanino – Prnjavor, Derventa

Fabrika obuće SANINO d.o.o. Derventa je osnovana 1999.-te godine, te već 2000.-te godine kvalitet rada i profesionalnost Sanino centra privlače pažnju Adidas-a, koji prihvata ponudu Sanina za probnu proizvodnju gornjih dijelova obuće kopački. Na osnovu ovog, probnog posla, Sanino ulazi u partnerski odnos sa Adidas-om i, iz godine u godinu, povećava obim proizvodnje gornjih dijelova kopački. 2003. godine, nakon proizvedenih milion pari gornjih dijelova kopački, Adidas dodjeljuje Saninu svoje najveće priznanje – zlatnu kopačku.

Uporedo sa trekking i sportskim programom Sanino, u saradnji sa firmom Ara iz Njemačke, proizvodi visokomodnu žensku obuću. Sanino u dva pogona (Derventa i Prnjavor) zapošljava 930 radnika i sa ambicioznim planovima povećanja obima proizvodnje, broja zaposlenih i širine asortimana – smjelo korača ka svom cilju: BITI LIDER U PROIZVODNJI OBUĆE U JUGOISTOČNOJ EVROPI.

Osnivanje Radionice za obuku u oblasti industrije Sanino podržao je Program Prilika Plus u okviru svojih aktivnosti tokom prve faze rada. Radionica raspolaže moderno opremljenim kapacitetima za izvođenje obuke u industrijskoj proizvodnji obuće, a bavi se neformalnom obukom zainteresovanih kandidata koji žele savladati savremenim metodama proizvodnje obuće. Prvi krug obuke je izvršen u tri deficitarna zanimanja u oblasti obućarstva: šivač i iskrajač gornjih dijelova obuće, te obrađivač donjih dijelova obuće.

Završenom obukom, za relativno kratko vrijeme polaznici su stekli sva potrebna teorijska i praktična znanja potrebna za samostalno izvođenje poslova u obućarstvu. Svi polaznici (ukupno 65) od kojih su dvije trećine žene odmah su dobili posao u pogonima Sanina u Prnjavoru i Derventi.
Dobro nam došli!

Kontakt
Sanino – Radionica za obuku u industriji obuće
Dubička bb
74400 Derventa
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 53 310 113
Fax: +387 53 310 111
E-mail: office@sanino.eu
Web: www.sanino.eu

Newsletter

Želite da Vam šaljemo informacije o našim aktivnostima? Prijavite se.

0 0