Kuvari i konobari ne čekaju na posao

Zvornik, 27.04.2017. Srednjoškolski centar “Petar Kočić” Zvornik organizovao je “Otvorena vrata” na kojima su učenicima devetih razreda pet osnovnih škola sa teritorije ovog grada predstavljene mogućnosti za upis u prvi razred srednje škole.

S obzirom da su kroz projekat “Praktična nastava na radnom mjestu” u Zvorniku podržana zanimanja kuvar i konobar, u kabinetu za praktičnu nastavu osnovcima su posebno predstavljena ova zanimanja.

Ovom prilikom maturanti su dobili informacije o tome šta ih očekuje ukoliko se odluče da upišu navedena zanimanja, kako je organizovan nastavni proces, kao i da je riječ o veoma traženim zanimanjima na tržištu rada.

Budući kuvari i konobari imali su priliku da vide i kako izgleda praktična nastava budući  da su im starije kolege demonstrirale pripremu jela.

Aktivnosti promocije navedenih zanimanja biće nastavljene i u narednom periodu.

Projekat se realizuje u okviru Programa „Prilika Plus“ kojeg podržava Vlada Švajcarske, a provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, dok je Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo partner za Sarajevsko-zvorničku regiju.