Laktaši: Održan sastanak na temu “Mogućnosti učešća preduzeća u procesu provođenja praktične nastave”

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u okviru programa “Prilika plus” koji podržava Vlada Švajcarske organizovala je 23.04.2015. u Laktašima inicijalni sastanak za banjalučku regiju na temu “Mogućnosti učešća preduzeća u procesu provođenja praktične nastave”.

Učesnici su se usaglasili da je neophodno unifikovano opremiti kabinete u srednjim školama kako bi učenici iz različitih gradova sticali ista znanja. Smatraju i da sve probleme u oblasti realizacije praktične nastave treba sistemski riješiti uz saradnju svih nadležnih institucija, počev od resornih ministarstava do školstva i roditelja.

Prisutni su istakli da bi se dodatnim obrazovanjem profesora praktične nastave postigli bolji rezultati te da je neophodno pružiti obuku i radnicima u preduzećima koja primaju učenike na praksu. Pojedini predstavici iz obrazovnog sektora su naveli da su primorani da sami plaćaju dodatne obuke kako bi bili u prilici da prate sve tehničke i tehnološke novosti u svom domenu rada.

Sastanku koji je organizovan u saradnji sa Privrednom komorom RS, prisustvovali su predstavnici Pedagoškog zavoda RS, poslovnog sektora, obrazovnih institucija i lokalne samouprave iz banjalučke  regije.