Mostar: Predstavljena obuka za CNC operatere i CNC programere

Mostar, 10.09.2016. U prostorijama “Intera” Tehnološkog centra u Mostaru 09.09.2016. godine održana su probna predavanja i prezentacije sadržaja obuke za CNC operatera i CNC programera. 

Pokretanje i rad “Intera” TC podržala je Vlada Švajcarske kao dio aktivnosti programa PrilikaPlus kojeg provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS).

Najavljena obuka će se realizovati u okviru INTERA HTEC-a, centra za obuku koji raspolaže modernim industrijskim mašinama, visokokvalitetnim alatima i pratećom opremom.

Potencijalni polaznici imali su priliku da sudjeluju u izradi metalnog elementa na osnovu radioničkog crteža i vide kako izgleda proces izrade metalnog dijela na CNC mašini.

Novi, deveti ciklus obuke CNC operatera počinje u ponedjeljak, 19.9.2016. godine i tokom naredna tri mjeseca polaznici će imati priliku da steknu praktične vještine i iskustva u rukovanju najsavremenijim CNC mašinama i pratećom opremom.

Do sada je kroz osam ciklusa obuke u INTERA HTEC centru obuku CNC operatera prošlo 130 polaznika od kojih je polovina nakon obuke pronašla posao.

Prijave su otvorene do 16.9.2016. godine i mogu se izvršiti putem e-mail adrese: htec@intera.ba.