Nakon uspješno završene obuke za stolara montažera, pet polaznika dobilo posao

Nakon uspješnog polaganja stručne obuke za stolara montažera, koja je organizovana u cetru za specijalističke edukacije “Format” i “Ećo Company” 21. novembra ove godine, pet polaznika obuke dobilo je zaposlenje u ovoj kompaniji.


Obuku u trajanju od 100 sati proveo je centar “Format”, a sa polaznicima su radili stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji na rukovodećim pozicijama.
Pokretanje i rad centra “Format” podržala je Vlada Švajcarske u okviru programa PrilikaPlus koji provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.
Jedan od zaposlenih ističe da je sretan što je dobio mogućnost prekvalifikacije i zaposlenja, jer u svom pozivu već dugo nije mogao pronaći posao. Kaže  da je na ovoj obuci naučio zanat koji će mu pomoći da obezbijedi egzistenciju svojoj porodici.
Suad Ećo, direktor firme „Ećo Company“ , izrazio je veliko zadovoljstvo zbog zapošljavanja osoba koje su nakon obuke pokazale da su osposobljene i spremne za rad u proizvodnji.

obuka2”Ećo Company” konstantno ulaže u ljudske potencijale, kako u edukaciju novih zaposlenih, tako i u usavršavanje postojećih. Stolari montažeri su jako traženi na tržištu rada i teško je doći do kvalitetnog kadra.
“Princip zapošljavanja kroz stručno obučavanje je dobar model koji pomaže pojedincu da se prekvalifikuje u zanimanje traženo na tržištu, a s druge strane pomaže poslodavcu da dobije radnika spremnog da od prvog dana profesionalno izvršava svoje radne zadatke,” dodao je Ećo.
Ova kompanija, zajedno sa centrom “Format” i dalje razvija specijalističke edukacije koje su u skladu sa potrebama tržišta rada.