Banjaluka: Ozvaničen početak obuke profesora u srednjim tehničkim školama

Banja Luka, 20.12.2015. Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) Marinko Đukić i dekan banjalučkog Mašinskog fakulteta Darko Knežević potpisali su 18.12.2015. u Banjaluci ugovor o realizaciji projekta “Obuka profesora i nastavnika praktične nastave u srednjim tehničkim školama”. (FOTO: Ilustracija)

Projekat, vrijedan 301 000 konvertabilnih maraka (KM), podržava Vlada Švajcarske a realizuje se u okviru programa PrilikaPlus, kojeg provodi RARS. Cilj projekta je da se nastavno osoblje kroz predavanja i vježbe dodatno edukuje i pripremi za držanje nastave o savremenim tehnologijama. Obuku će u laboratorijama Mašinskog fakulteta u Banjaluci voditi relevantni stručnjaci iz predmetnih oblasti.

Planirana edukacija, pored teoretskih znanja podrazumijeva i praktičnu obuku koja će se realizovati u partnerskim preduzećima. Za polaznike će u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, biti izrađena odgovarajuća stručna literatura koju će koristiti u nastavnom procesu redovnog školovanja srednjoškolaca kao zvanično odobreno pomoćno sredstvo za izvođenje nastave.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević i rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić.

Projektom “Obuka profesora i nastavnika praktične nastave u srednjim tehničkim školama” biće obuhvaćena 154 nastavnika i profesora iz 33 srednje škole.