Partnerske organizacije predstavile ideje o realizaciji učeničke prakse na radnom mjestu

Istočno Sarajevo, 13.04.2016. Partnerske organizacije u okviru projekta COTON juče su na radnom sastanku u Istočnom Sarajevu predstavile ideje o načinima realizacije učeničke prakse na radnom mjestu kroz uspostavljanje i unapređenje saradnje srednjih škola i privrede.  

FOTO5IS1204Ideje su proizašle iz analize kapaciteta i potreba privrede i stručnih srednjih škola koja je realizovana u proteklih četiri mjeseca u Republici Srpskoj i Unsko – sanskom kantonu. Analiza tokom koje je anketirano skoro 600 preduzeća i 78 srednjih stručnih škola, predstavlja dio napora programa PrilikaPlus za funkcionalnim povezivanjem privrede i sistema srednjoškolskog obrazovanja u procesu realizacije učeničke prakse u preduzećima.

Na sastanku u prostorijama lokalne administracije, u organizaciji partnera iz Gradske razvojne agencije Grada Istočno Sarajevo, učestvovala je, pored predstavnika sedam partnerskih organizacija u okviru projekta COTON i programa PrilikaPlus, i predstavnica Ambasade Švajcarske u Bosni i Hercegovini.

Program PrilikaPlus podržava Vlada Švajcarske a provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.