Četvrti obrazovni modul za menadžere u oblasti prerade drveta i industrije namještaja

Sarajevo, 09.03. 2016. U Centru za specijalističke edukacije, “Format” u Sarajevu počeo je četvrti obrazovni modul u provođenju projekta “Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta”.

Projekat se realizuje u okviru programa PrilikaPlus kojeg podržava Vlada Švajcarske a provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.

4modul1_mart16

Polaznici će se tokom modula, kojeg vode stručnjaci sa Univerziteta za primjenjene nauke u Bernu, upoznati sa upravljanjem materijalima, optimizacijom procesa i pitanjima organizacije logostike u industriji obrade drveta i proizvodnje namještaja.

Ovaj obrazovni modul trajaće do 12.03. 2016. godine, i zadnji je koje se u ovom ciklusu obuka održava u Centru “Format”. Završna edukacija će se održati u švajcarskom gradu Bilu od 22.05. do 05.06. 2016. godine kada će polaznici razviti projektni dokument zasnovanu na rješavanju realnih problema unutar postojećih kompanija uz pomoć švajcarskih eksperata.

Novi ciklus edukacije počinje u septembru 2016. godine i namjenjen je višem i srednjem menadžmentu iz industrije namještaja i obrade drveta, te profesorima i nastavnicima stručnih predmeta koji žele da unaprijede svoje nastavne materijale u skladu sa evropskim standardima.

Projekat “Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta” je osmišljen i pokrenut sa namjerom da polaznicima obrazovnih ciklusa ponudi praktična znanja i vještine koje će primijeniti u svojim kompanijama. Provodi ga Centar za razvoj i saradnju pri Univerzitetu za primjenjene nauke iz Berna u saradnji sa Centrom za specijalističku edukaciju “Format” iz Sarajeva.