Podijeljeni sertifikati polaznicima obuka u oblasti industrije namještaja (Foto)

Banja Luka, 10.09.2016. Polaznici prvog kruga edukacija u projektu “Razvijanje liderstva i vještina u industriji namještaja i prerade drveta” dobili su juče u Banjaluci svoje sertifikate o uspješno završenoj obuci.

Obuka se sastojala od četiri višednevna modula koji su realizovani od septembra 2015. do aprila 2016. godine u Sarajevu, dok je peti modul održan tokom maja i juna ove godine u Centru za razvoj i saradnju u Bilu pri Univerzitetu za primjenjene nauke iz Berna (Švajcarska).

Ministar prosvjete i kulture u Vladi RS Dane Malešević rekao je ovom prilikom da resorno ministarstvo zajedno sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS), a u okviru aktivnosti programa “PrilikaPlus”, planira reformu stručnog obrazovanja i pripremu centra za stručno obrazovanje.

galerija2090916

Obraćajući se prisutnima direktor RARS-a Marinko Đukić je posebno istakao da projekti poput “Razvijanja liderstva i vještina u industriji namještaja i prerade drveta” mogu umanjiti jaz između potražnje i ponude radne snage.

“Ono što je nas iz Agencija usmjerilo prema provođenju jednog ovakvog projekta je jasna i nažalost izražena nepodudarnost između obrazovanja i potreba industrije i u sektoru namještaja i obrade drveta u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Kao neko iz privrede, znam koliki je to problem i ozbiljan teret za preduzeća”, precizirao je Đukić.

galerija8090916

Projekat „Razvijanje liderstva i vještina u industriji namještaja i prerade drveta u BiH“ provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) u okviru aktivnosti programa PrilikaPlus a u potpunosti podržava Vlada Švajcarske. Obuku u okviru projekta provodi Centar za razvoj i saradnju Univerziteta za primjenjene nauke iz Berna u saradnji sa Centrom za specijalističku edukaciju „Format““ iz Sarajeva.

galerija4090916

galerija5090916

galerijaa090916