Posjeta učenika osnovnih i srednjih škola preduzećima u HNK

gkm2

Partner Programa Prilika Plus za Hercegovačko-neretvanski Kanton, Gospodarska/Privredna komora Grada Mostara, organizirala u okviru Projekta za ovaj Kanton posjete učenika srednjih i osnovnih škola kompanijama iz sektora metala, turizma i građevinskog sektora na području Mostara.

U razdoblju od 10. – 12. travnja 2017. GKM je organizirala posjete učenika i nastavnika kompanijama Tempo Vranica d.o.o. , HP Investing d.o.o., SIK d.o.o., Ćićak d.o.o., Zec d.o.o. te hotelima Mepas i Bristol, a u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK /Ž, gradom Mostarom te uz potporu partnerskih organizacija Komore.

gkm_1

Oko 160 učenika sljedećih škola su posjetile gore navedene kompanije:
JU Srednja mašinsko-saobraćajna škola
JU Srednja ekonomska i turističko-ugostiteljska škola
JU Srednja građevinska škola
Srednja strojarska škola Fausta Vrančića

Podsjećamo, Komora je u ožujku u okviru promotivnih aktivnosti za upis u srednje strukovne škole, organizirala posjete učenika osnovnih škola firmama iz sektora obrade metala i turizma. Ukupno 120 učenika osnovnih škola:
JU Osnovna škola Zalik
Osnovna škola Blagaj
Osnova škola Ivana Gundulića Osnovna škola Bartola Kašića Rodoč je posjetilo slijedeće firme:Tempo Vranica, HP Investing, UNIS TŠP, SIK. HERING, te hotele Mepas, Mostar i Bristol.