Predavanja u okviru LSDT projekta: “Bila bi prava šteta propustiti”

Učesnici drugog kruga edukacije u programu „Razvijanje liderstva i vještina u industriji namještaja i prerade drveta – LSDT“ koja je realizovana krajem oktobra 2015. godine u Centru za specijalističke edukacije „Format“ u Sarajevu, zadovoljni su onim što su do sada naučili i očekuju da će i nastavak predavanja unaprijediti njihova znanja.

Projekat LSDT u okviru aktivnosti programa PrlikaPlus, implementira Univerzitet primjenjenih nauka iz Berna, (Švajcarska) u saradnji sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) i Centrom za specijalističke edukacije “Format“.

Prema riječima Dragane Repić, rukovodioca komercijalog sektora u preduzeću „Standard“ iz Prnjavora predavanja, koja uz podršku Vlade Švajcarske realizuju stručnjaci iz Berna, su veoma interesanta a naročito naglašava njihovu interaktivnu stranu. Smatra da dodatan kvalitet cijelom projektu daje prisustvo partnera sa bogatim radnom praksom.

„Polaznici su iz razlicitih firmi pa je veoma korisna međusobna razmjena ‎iskustava. Predavači su kvalitetni i pristupačni, podstiču na aktivnost i timski rad. Bila bi prava šteta propustiti ovakav seminar”, navela je Repić.

Koordinator trening – centra za obrazovanje odraslih WMTA, Srbac Zoran Vuković, precizirao je da konkretni primjeri iz prakse i razmjena iskustava između učesnika predstavlja veliku prednost LSDT projekta.

“Koncept predavanja je takav da ćemo imati više benifita i lično i kao preduzeća i trening – centri. Dobićemo dosta praktičnog znanja, diplomu Univerziteta u Bernu kao i mogućnost primjene naučenih znanja na svoje firme i trening centre te mogućnost da budemo naredne godine i mi sami predavači za naše kompanije u BiH”, kaže Vukojević. “Za sada mogu reći da sam vrlo optimističan vezano za ova predavanja i sam koncept obuke te se ovom prilikom zahvaljujem Švicarskoj ambasadi koja nam je to omogućila kao i projektu Prilika Plus te FORMAT centru”, zaključuje.

Obuka koja se realizuje u okviru Projekta ima za cilj da pruži polaznicima praktično znanje iz upravljanja i stručnih vještina, a koje će moći primjeniti u matičnim preduzećima ili trening centrima. Treći krug edukacija u okviru projekta kojeg podržava Vlada Švajcarske, biće održan krajem januara 2016. godine.