Promovisana prva domaća aplikacija za traženje posla preko mobilnih uređaja

Sarajevo, 20.07.2016. Direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Igor Kamočaj predstavio je juče u Sarajevu android aplikaciju “Zaposli se” kojom nezaposlene osobe mogu na vrlo jednostavan i brz način doći do informacija o otvorenim oglasima za radno mjesto. (FOTO: www.juszzks.com.ba)

FOTOprezentacijaKS2

Upotrebom aplikacije, prema riječima Kamočaja, nezaposlene osobe na vrlo lak način na svom android telefonu mogu instalisati ovu aplikaciju te doći do informacija o aktuelnim oglasima i do željenog posla. Izrada aplikacije predstavlja nastavak unapređenja IT usluga u sarajevskom kantonu, pored e-biroa i pružanja besplatne pravne pomoći. U Službi očekuju da aplikacija poveća interes, kako nezaposlenih, tako i poslodavaca, da putem ove institucije nude, odnosno traže posao.

Aplikacija je namijenjena prvenstveno mladim osobama, kojih na evidenciji Kanatona Sarajevo trenutno ima 27.967 ili 41% od ukupnog broja nezaposlenih. Najnoviji je trend u web dizajnu i prva je ovakve vrste u službama za zapošljavanje u regionu, a cilj joj je da korisnicima brže i jednostavnije dostavi informacije o oglasima za posao, mogućnostima i načinima prijave.

“Danas je traženje posla-posao, i mi želimo uštedjeti vrijeme svim našim korisnicima, ljudima koji su na evidenciji, da putem ove aplikacije dođu brže i jednostavnije do informacija”, rekao je Kamočaj na jučerašnjoj konferenciji za štampu u Sarajevu a prenosi www.juszzks.com.ba.
On je takođe najavio otvaranje centra za poslodavce u Kantonu Sarajevo koji će unaprijediti interakciju Službe za zapošljavanje i poslodavaca.