Razvojna agencija za razvoj MSP – program PrilikaPlus sa projektom “Praktična nastava na radnom mjestu” na sajmu Ekobis 2017

Industrija namještaja i prerade drveta dobila nove stručnjake
September 16, 2017
Održana edukativna konferencija „Praksa u privrednom okruženju, šansa za povećanje zapošljivosti i bolje pozicioniranje na tržištu rada“
September 20, 2017

U okviru promotivnih aktivnosti na projektu “Praktična nastava na radnom mjestu” Razvojna agencija za razvoj MSP – Program PrilikaPlus se, zajednički sa partnerima na projektu, predstavila na 15. međunarodnom sajmu ekologije EKOBIS 2017.

Na zajedničkom promotivnom štandu su se uz Razvojnu agenciju za razvoj MSP – Program PrilikaPlus predstavili i JU Mješovita srednja škola “Safet Krupić” Bosanska Krupa, ZAH doo Bosanska Krupa, Krupa Kabine doo Bosanska Krupa i Smrča doo Bosanska Krupa.

Učenici škole “Safet Krupić” su na štandu predstavili svoje radove koje su izradili na satovima praktične nastave, te su također prezentirali i crtanje radioničkih crteža u SOLIDWORKS i AutoCad programima.

Škola je također organizirala i posjetu sajmu za oko stotinu učenika koji su se na promotivnom štandu susreli sa predstavnicima firmi – partnera na projektu.

Predstavnici firmi su sa učenicima održali razgovore, podijelili svoja iskustva i pružili savjete i preporuke o uspješnom obavljanju praktične nastave i zapošljavanju u njihovim firmama.

Projekt “Praktična nastava na radnom mjestu” Privredna komora USK implementira partnerstvu sa Republičkom agencijom za razvoj MSP iz Banja Luke. Projekat je jedna od aktivnosti u okviru programa Prilika plus, kojeg finansira Vlada Švicarske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Newsletter

Želite da Vam šaljemo informacije o našim aktivnostima? Prijavite se.

0 0