TAKT akademija dodijelila certifikate polaznicima obuke za rad u automobilskoj industriji

Sarajevo, 20.10.2015. Polaznici prve generacije TAKT akademije, njih 45 su juče u Sarajevu dobili certifikate o uspješno završenoj obuci za rad u automobilskoj industriji.

Rad TAKT akademije, podržala je Vlada Švajcarske u okviru aktivnosti programa PrilikaPlus kojeg implementira Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS).

Predstavnik programa PrilikaPlus, Emir Dervišević, naglasio da je Akademija izuzetna prilika za kompanije u BiH koje žele graditi ljudske potencijale prilagođene potrebama tržišta rada kao i da vjeruju da će rad Akademije doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za zapošljavanje u BiH.

Polaznici su tokom mjesec dana obuke prisustvovali teoretskim predavanjima te praktičnoj obuci u pogonima potencijalnih budućih poslodavaca.

“Od 100 kandidata koji su prošli kroz Akademiju, 65 njih je dobilo šansu da izađe na testiranje, a 45 kandidata je pokazalo zavidan uspjeh tokom testiranja“ pojasno je Seid Fijuljanin, direktor Fondacije Hastor koja je realizovala akademiju.

TAKT akademija koristila je moderne obrazovne metodologije, a cilj programa bio je obezbijediti obuku i ljudske resurse čije će znanje i vještine biti prilagođene radu sa najnovijim tehnologijama u nekim od vodećih kompanija u BiH i regionu i to: Prevent Grupacija, Bekto Precisa, Mann Hummel, Cimos i drugima.