U Banjaluci predstavljene aktivnosti projekata MarketMakers i YEP

Banja Luka, 25.02.2016. Predstavnici projekata MarketMakers i YEP – Projekat zapošljavanja mladih,  predstavili su danas u Banjaluci dio svojih dostignuća i trenutne aktivnosti tokom konferencije “Preduzetništvo – mladi – zapošljavanje – šta radimo po tom pitanju i gdje idemo dalje?” u organizaciji OKC BL.

prezentacija Staklenac4

Fokus prezentacije Projekta zapošljavanja mladih – YEP, bio je na rezultatima programa lokalnih inicijativa i promociji socijalnog preduzetništva. Koordinator u YEP-u, Đenan Trbić naglasio je značaj funkcionalnih veza koje ovaj projekat formira između nevladinih organizacija i javnih službi za zapošljavanje u pokretanju i provođenju lokalnih inicijativa.

Cilj projekta MarketMakers je, prema riječima članice projektnog tima Vildane Mandalović, da se unaprijedi pristup unosnim poslovima za mlade žene i muškarce u BiH.

Govoreći o primjerima aktivnosti u oblasti podrške razvoju turizma, Mandalović je navela uspješnu saradnju sa seoskim domaćinstvom “Radoja” i preduzećem “Smrčak” iz Zvornika.

Zajedno sa programom PrilikaPlus, projekti YEP i MarketMakers čine dio napora Vlade Švajcarske za podršku zapošljavanja mladih u BiH.