U Centru Format u toku obuka za dizajnere enterijera u skladu sa potrebama tržišta rada

Sarajevo, 16.11.2015. U Centru za specijalističke edukacije Format u Sarajevu je 16.11.2015. počela intenzivna stručna obuka “Napredna edukacija za dizajn enterijera” čiji plan i program prati potrebe tržišta rada.

FormatFOTO

Pokretanje i rad Centra Format podržala je Vlada Švajcarske u okviru programa PrilikaPlus kojeg provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Obuka će trajati tri mjeseca a sastavljena je od više modula, od poznavanja materijala, izrade projekata i praćenja proizvodnih procesa, preko softverske edukacije do razvoja poslovnih vještina. Polaznici su mladi arhitekti, koji su završili trogodišnji Bachelor ili petogodišnji Master studij na Arhitektonskom fakultetu i koji se žele profilirati u smjeru opreme enterijera.

Dodatna znanja će pomoći mladim ljudima da razviju stručne vještine i kompetencije koje nisu uspjeli razviti tokom formalnog obrazovanja i na taj lakše i brže dođu do radnog mjesta. Obuku, koja je započela sredinom novembra, realizuju stručni predavači sa višegodišnjim iskustvom u projektovanju enterijera. Trećinu čine terijska predavanja a ostatak praktičan rad.