Moj posao

GastroID

ADIS DEDOVIĆ, Sarajevo

Adis Dedović,
Sarajevo

Po završetku srednjeg obrazovanja za zanimanje kuhar, razmišljao sam kako u moru ljudi sličnog obrazovnog profila doći do posla. Šansa se ukazala, u vidu projekta Prilika Plus koji je implementiran kroz program edukacije za zanimanja u oblasti ugostiteljstva i gastronomije u centru GastroID. Predao sam aplikaciju i bio primljen kao jedan od stipendista, te u periodu od devet mjeseci završio dodatna dva modula za zanimanje kuhar.

 

Nataša Simić,
Prnjavor

Slijedeći svoje planove i afinitete, završila sam srednju građevinsku školu. Nažalost, sticajem okolnosti nisam bila u mogućnosti da nastavim dalje školovanje iz finansijskih razloga. "Dugo sam tražila posao u svojoj struci, ali i pored svih napora nisam dobila šansu. Izgledalo je nemoguće naći posao, kako u mojoj u mojoj struci sa srednjom stručnom spremom, tako ni bilo koji drugi." 

Sanino

NATAŠA SIMIĆ, Prnjavor

Sanino

DUŠKO BUDAK, Prnjavor

Duško Budak,
Prnjavor

Po završetku srednje ekonomske škole našao sam se u problemu, naći posao u svojoj branši. Za dodatnu obuku sam čuo od svoje majke, koja je u tom periodu bila, u međuvremenu je penzionisana, zaposlenica firme Sanino. "Na početku obuke mi je bilo teško prihvatiti da radim nešto što nije u mojoj struci ali ubrzo nakon početka obuke sam shvatio da imam dobru priliku naučiti vještine potebne za rad u obućarskoj industriji".

Anja Šabić,
Sarajevo

Nakon završene tri godine Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu stekla sam status inženjera arhitekture/bachelor arhitekture. U toku te tri godine studija shvatila sam da našem školstvu nedostaje praktičnog rada što smatram velikim nedostatkom. "Nedugo po završetku školovanja prijavljujem se i polazim kroz „Naprednu edukaciju za enterijeriste“ u okviru centra Format čije je formiranje podržao program PrilikaPlus, koja me upoznaje sa svim segmentima enterijerskog dizajna kroz teoretska i praktična predavanja a takodjer me približava i onome što tržište traži od enterijerskog dizajnera".

Format

ANJA ŠABIĆ, Sarajevo

Newsletter

Želite da Vam šaljemo informacije o našim aktivnostima? Prijavite se.

0 0