ANJA ŠABIĆ, Format, Sarajevo

Nakon završene tri godine Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu stekla sam status inženjera arhitekture/bachelor arhitekture. U toku te tri godine studija shvatila sam da našem školstvu nedostaje praktičnog rada što smatram velikim nedostatkom.

Nedugo po završetku školovanja prijavljujem se i polazim kroz „Naprednu edukaciju za enterijeriste“ u okviru centra Format čije je formiranje podržao program PrilikaPlus, koja me upoznaje sa svim segmentima enterijerskog dizajna kroz teoretska i praktična predavanja a takodjer me približava i onome što tržište traži od enterijerskog dizajnera. Nakon obuke dobijam zaposlenje. Presretna sam što sam dobila priliku da se bavim segmentom arhitekture u kojem mogu maksimalno izraziti svoju kreativnost i uticati na estetiku prostora u kojem ljudi borave.

Neophodno je uvijek raditi na unapređenju svojih znanja i vještina i neprestano se usavršavati. U mom slučaju učešće na obuci se pokazalo kao ključno za pronalazak posla. Sa više znanja možete lakše pokazati i dokazati poslodavcima da ste prava osoba za njihovu firmu.

Newsletter

Želite da Vam šaljemo informacije o našim aktivnostima? Prijavite se.

0 0